ebook-mockup-transparent-dk

Download e-bogen!

Uanset om vi taler GDPR eller PSD2, gør EU alt hvad de kan for at øge sikkerheden for de europæiske forbrugere - og med god grund. Scenen for online betalinger har ændret sig meget i løbet af det seneste årti; med denne udvikling er det første betalingsdirektiv, PSD1, blevet forældet, og der har været et stort behov for en opdatering.

Hvis du er i detailbranchen, er du helt sikkert stødt på begrebet, der ofte florerer i medierne og på de sociale medier. PSD2 har et bredere omfang og går mere i dybden end PSD1 gjorde. Det vil påvirke alle, som er involveret i behandlingen af en europæisk betalingstransaktion, inklusive forbrugere, betalingstjenes- teudbydere (PSP’er), finansielle institutter og butiksejere.

Selvom store banker og aktører inden for finansielle tjenester vil bære den største byrde af det nye direktiv, bliver webshopejere nødt til at reevaluere deres forretningsprocesser for at sikre, at de overholder PSD2.

Nogle dele af PSD2 er allerede indført, mens andre stadig ikke er kommet i spil. Nogle emner er helt åbenlyse, mens andre fortsat er åbne for fortolkning. Der er utallige aspekter i PSD2, hvilket er årsagen til, at vi har udarbejdet denne e-bog. Formålet er at simplificere den tunge litteratur i et format, som er letfordøjeligt for webshops, store som små. Hensigten er at ”afkode” PSD2, ved at forklare de emner, som er mest relevante for webshopejere.

ebook_preview_dk
1. Baggrund
     1.1 Introduktion 3
     1.2 Hvad er PSD2? 4
     1.3 Hvorfor PSD2? 4
     1.4 Fra PSD1 til PSD2 5
     1.5 Tidslinje for PSD 7
2. Fokusområder for webshops
  2.1 Surcharging af Betalinger
     2.1.1 Sådan overholder du de nye regler om surcharging 10
     2.1.2 Opsummering af surcharging-regler og undtagelser 11
  2.2 Strong Customer Authentication (SCA)
     2.2.1 Hvad er SCA? 12
     2.2.2 Sådan overholder du de nye SCA-regler 12
     2.2.3 Undtagelser fra SCA 15
     2.2.4 En opsummering af regler og undtagelser for SCA 17
3. Nye Forretningsmuligheder
     3.1 Payment Initiation Service Providers (PISP'er) 18
     3.2 Account Information Service Providers (AISP'er) 20
     3.3 Hvordan udnytter man de nye muligheder? 22
4. Resumé 22
5. Ordforklaring 23
fixed Logo

Clearhaus er et betalingsinstitut og indløser med licens til hele Europa. Med Clearhaus kan webshops nemt og hurtigt modtage betalinger med Visa, Mastercard, Apple Pay og MobilePay. Med en indløsningsaftale hos Clearhaus kan webshops komme i gang på 1-3 dage, de får kundeservice i særklasse og adgang til alle transaktionsdata. Clearhaus servicerer 12.000+ webshops i 33 europæiske lande med simple og sikre betalingsløsninger til konkurrencedygtige priser.